Βιβλία της Πρεκατέ Βικτωρίας

ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΚΑΤΕ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

1)"Η κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο και στην οικογένεια", Ιατρικές εκδόσεις ΒΗΤΑ,2008, τηλ.για παραγγελίες αντικαταβολή 210-6714371, http://betamedarts.gr/bookview.php?id=3607


2)"Γυναικεία ευτυχία:Πώς να ελευθερωθείτε από μια σχέση που σας πληγώνει και να ανακτήσετε την προσωπική σας δύναμη: Οδηγός αυτοβοήθειας για γυναίκες", ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΗΤΑ, 2011, http://betamedarts.gr/bookview.php?id=1076


3)"Πρόγραμμα αυτο-εκτίμησης για παιδιά .Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, Εκπαίδευση αξιών και Προετοιμασία για την επαγγελματική ζωή". Β' ΕΚΔΟΣΗ

Εγχειρίδιο με βιωματικές ασκήσεις για γονείς κι εκπαιδευτικούς. Από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, παραγγελία με αντικαταβολή στο 210-6714371. http://betamedarts.gr/bookview.php?id=3607. Δελτίο τύπου για το βιβλίο εδώ


4)"Συζητώντας με την εσωτερική μητέρα". Θεραπευτικός οδηγός για να ξαναβρούμε την ιδανική μητρική αγάπη μέσα μας.

Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ τηλ. 2016714371. Δελτίο τύπου εδώ

Πληροφορίες και περιεχόμενα http://betamedarts.gr/bookview.php?id=3791


5)Μετάφραση/Επιμέλεια του 'Οδηγού Θεραπείας για τον Βιασμό' της Aphrodite Matsakis. Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ (2007)


6)'Οδηγός εκπαιδευτικών και γονέων για την ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης' (A' συγγραφέας) Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ (2007, Β έκδοση 2019)

ΟΜΙΛΙΕΣ

Η εκπαιδευτικός και ψυχολόγος Πρεκατέ Βικτωρία έχει εκπαιδευτεί στην Αγγλία και ασχοληθεί με θέματα κακοποίησης παιδιών και γυναικών, σεμινάρια αυτοεκτίμησης, θεραπείας τραύματος, κατάθλιψης, αποχωρισμού-απώλειας, καθώς και θέματα ψυχοπαιδαγωγικής στήριξης για μαθητές με δυσκολίες.


Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας, η Πρεκατέ Βικτωρία προσφέρει περιορισμένο αριθμό δωρεάν ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία (μέσω συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, απογευματινές ώρες) σχετικά με θέματα βίας, αυτοεκτίμησης, ψυχικής ανθεκτικότητας στα παιδιά, προετοιμασίας για την επαγγελματική ζωή κ.α.


Σύντομα άρθρα στο facebook.com/victoria.prekate.9


---------------------------------------------------------

Η εκπαίδευση στην πνευματική ζωή ως ανάγκη του παιδιού και ανθρώπινο δικαίωμά του.

Στην Ελλάδα της συναισθηματικής αγριότητας, της διάβρωση της συμπόνιας, της αλλοτρίωση κάθε έννοιας ανθρωπιάς, της μετάλλαξης του ‘ενδιαφέροντος για τον άλλον’ σε κακεντρεχές κουτσομπολιό, της αντικατάστασης των αξιών από το lifetsyle, της υιοθέτησης αυτόματων αντανακλαστικών χλευασμού και υποτίμησης οποιασδήποτε μορφής ανθρώπινης αδυναμίας, είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ η εκπαίδευση στην πνευματική ζωή της δικής μας θρησκείας. Περισσότερα εδώ https://brightplanet.blogspot.com/2020/01/blog-post_25.html


YOUTUBE κανάλι Victoria Prekate

Στο YOUTUBE κανάλι μου Victoria Prekate έχω ανεβάσει διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο, ομιλίες, συνεντεύξεις κλπ https://www.youtube.com/channel/UCPQUL5W0B32LIG15tfTS5BA Στο ιστολόγιο αυτό αναρτώνται άρθρα ψυχολογίας και προσωπικές απόψεις. Τα θέματα που με ενδιαφέρουν είναι η προστασία του παιδιού, η πρόληψη και θεραπεία της ενδο-οικογενειακής βίας, οι εφαρμογές της ψυχολογίας στην βελτίωση της καθημερινής ζωής και η σχέση ψυχολογίας και πνευματικής ζωής μέσα από την Ορθοδοξία.
myows online copyright protection

Εκλογές 6ης Μαϊου: η αρχή ενός επώδυνου τοκετού


Η αποτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαϊου, είναι ίσως λίγο άγουρη, καθώς οι εξελίξεις πολύ γρήγορες, όχι μόνο στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στην ψυχολογία του κόσμου.

Προσωπικά πιστεύω ότι, αν μη τι άλλο, τολμήσαμε την αλλαγή. Τολμήσαμε να σηκώσουμε κεφάλι και απέναντι στα δικούς μας εσωτερικούς «δαίμονες» (ένα πεπαλαιωμένο δικομματικό σύστημα ρουσφετολογικά διαπλεκόμενο με το λαό του), αλλά και να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι στις πιέσεις ενός πολύ μεγαλύτερου διεθνούς οικονομικού-πολιτικού συστήματος, που θέλει τη μεγάλη πλειοψηφία των λαών  να εξαθλιώνεται για να πλουτίζει μια μικρή μειονότητα συμφεροντολογικά συνδεδεμένων τραπεζιτών και πολιτικών στη διεθνή σκηνή.  Ο εκφοβισμός και οι απειλές του κ. Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα «θα υποστεί τις συνέπειες, αν δεν τηρήσει το σύμφωνο» (το οποίο ο ελληνικός λαός ΔΕΝ υπέγραψε), οι εντολές της κ. Μέρκελ να τηρήσει η Ελλάδα μετεκλογικά το σύμφωνο, θέλει δε θέλει ο λαός της, δείχνουν το επίπεδο εκτροχιασμού της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο για μια μικρή χώρα, με πάρα πολλά εσωτερικά προβλήματα, αβεβαιότητα, με μόνιμο άγχος για τα σύνορά της, να τολμήσει να σηκώσει κεφάλι  στις διαταγές της φαινομενικά ισχυρότερης οικονομικής και πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη- κι όμως το έκανε. Δεν προσπαθώ να στηρίξω κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, είναι όμως ένα μπράβο στον ελληνικό λαό, που τόλμησε και άρθρωσε μια ισχυρή αντι-μνημονιακή φωνή, έστω και αν φοβάται το επόμενο βήμα. Δεν είναι λίγο αυτό, μην το υποτιμούμε, όσο κι αν συνεχίσουν να μας βρίζουν, όσο κι αν κατακλυστούμε από αυτό-αμφιβολίες στα δύσκολα που έρχονται.

Το μήνυμα της 6ης Μαϊου ήταν πολύ σημαντικό κι ας μην το ξεχνάμε. Ήταν πολύ σημαντικό και για τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς, οι οποίοι βλέπουν την Ελλάδα να τρέχει μπροστά ασθμαίνουσα, να προσπαθεί να αλλάξει και παραδειγματίζονται. Βλέπουν ότι δεν είναι οι λαοί υποχρεωμένοι να λένε ‘ναι’ στους ηγέτες, μόνο και μόνο επειδή είναι ηγέτες. Η Ελλάδα, παρόλο που έχει λοιδορηθεί και συνεχίζει να λοιδορείται  απίστευτα, πρωτοπορεί στις αλλαγές που έρχονται σε διεθνές επίπεδο, πρωτοπορεί στην απελευθέρωση από το διεθνή χρηματο-οικονομική μέγγενη, πρωτοπορεί στην γέννηση  ενός νέου πολιτικού συστήματος της αληθινής δημοκρατίας, όπου οι ηγέτες θα είναι πολύ πιο κοντά στο λαό τους, ακούγοντας τη φωνή του; όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται με τη συμμετοχή του λαού; όπου το σύστημα λειτουργίας της οικονομίας θα είναι πολύ πιο απλό και διαφανές; όπου η αγάπη για την χώρα και την πανάρχαια αυτή γη θα είναι πολύ πιο δυνατή από την  εξάρτηση από δήθεν ανώτερους ‘φίλους’; όπου, σε αντίθεση με το εγωκεντρισμό των τελευταίων δεκαετιών, η πρώτη αξία στη λειτουργία του συστήματος θα είναι να σκεφτόμαστε και τους άλλους στην κοινωνία μας ισότιμα, με αλτρουισμό και συμπόνια. Είναι δυνατόν και πιστεύω ότι αυτή είναι η αποστολή μας ως έθνος σήμερα. Είναι αυτό που έχει να προσφέρει η Ελλάδα στον κόσμο, όπως παλαιότερα, προσέφερε τη δημοκρατία.
Η γέννα δεν θα είναι εύκολη. Θα υπάρξει δυστοκία και παρατεταμένοι πόνοι. Όμως δεν είμαστε μόνοι...έχουμε για μαία το Θεό…. και για αυτό πρέπει να κρατάμε την πίστη μας και τη συνείδησή μας όσο πιο καθαρή γίνεται.   Οι μαίες γνωρίζουν πως όταν η γυναίκα φτάνει στο σημείο να φωνάξει «Δεν αντέχω άλλο», στα επόμενα 5 λεπτά το παιδί θα γεννηθεί. Έτσι θα είναι και με εμάς. Όταν θα φτάσουμε στο σημείο της μεγαλύτερης ανασφάλειας, αναταραχής κι αυτό-αμφιβολίας, τότε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το καινούργιο. Δεν είμαστε ποτέ μόνοι μας, γιατί πάντα το πνεύμα του Θεού είναι μαζί μας και μας καθοδηγεί.

Έχουμε ήδη μπει στα πρώτα στάδια του τοκετού. Το να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε πίσω,  είναι ανώφελο. Το να προσπαθήσουμε να ξαναγυρίσουμε στον παλιό γνώριμο δικομματισμό και στην υποταγή στους δήθεν ανώτερους ‘φίλους’,  είναι τόσο ανώφελο, όσο να προσπαθεί μια γυναίκα να σταματήσει τον τοκετό, επειδή τον φοβάται, να πει ‘άσε, τελικά δεν θα γεννήσω, λέω να μείνω για πάντα έγκυος’. Δεν γίνεται. Σίγουρα με κάθε μεγάλη αλλαγή, το τοπίο είναι θολό, υπάρχει  φόβος. Προτιμούμε να γαντζωθούμε στο παλιό, όσο δυσλειτουργικό κι αν ήταν. Όμως όσο γαντζωνόμαστε, τόσο η ζωή μας αφαιρεί απότομα το παλιό και το οικείο. Μας σπρώχνει μπροστά- δοκιμάζοντας, μαθαίνουμε να κολυμπάμε. Ο φόβος αυτός διαφαίνεται τώρα στις κινδυνολογίες τύπου ‘χάος’, ‘ακυβερνησία’ κλπ. Και θα χρησιμοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Όμως δεν θα μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω. Και να προσπαθήσουμε, δεν θα λειτουργήσει.

Πιστεύω ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστεί να ξαναγίνουν εκλογές σύντομα και αυτό θα ήταν ίσως  το καλύτερο, καθώς τα πράγματα φαίνονται λίγο ανώριμα ακόμη για να υλοποιήσουν την αλλαγή. Το μήνυμα εδόθη, τώρα θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος για την ανασύνταξη δυνάμεων, να γίνουν ζυμώσεις, καθώς πολλά κόμματα έχουν διασπαρεί και είναι κάπως απροετοίμαστα να απαντήσουν στις ραγδαίες εξελίξεις. Ελπίζω να αλλάξει και εκλογικός νόμος, ο οποίος αυθαίρετα έδωσε στο πρώτο κόμμα 50 έδρες μπόνους (πού είναι η δημοκρατία εδώ;). Ίσως τα δύο μεγάλα κόμματα ευελπιστούσαν ότι με την αλλαγή του μπόνους από 40 σε 50, θα αποκτούσαν την πλειοψηφία για να συγκυβερνήσουν και να συνεχίσουν τα ίδια. Δεν τα κατάφεραν και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας.  Ότι στη σημερινή εποχή τα μαθήματα γυρνούν μπούμερανγκ πολύ γρήγορα. Επίσης αντιδημοκρατικό βρίσκω τον αποκλεισμό των μικρών κομμάτων (του κάτω του 3%) από τη Βουλή. Αυτά τα κόμματα τα ψήφισε σχεδόν το 20% του λαού. Ακόμη και μια μόνο φωνή δική τους να υπάρχει στη Βουλή είναι σημαντικό. Αν μιλάμε για δημοκρατία να σεβαστούμε τις θέσεις και απόψεις όλων –απλά και αναλογικά.

Η άλλη διάσταση των εκλογών  είναι εκείνη της αποχής. Δεν είναι αποχή από αδιαφορία. Είναι θυμωμένη αποχή. Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές η αποχή είναι πιθανόν να είναι πολύ μικρότερη. Βλέποντας την αλλαγή κι ότι  η αποχή δεν προσμετράται ως φωνή, αλλά ενισχύει τη γνώμη των άλλων που ψηφίζουν (η κατανομή εδρών γίνεται βάσει των έγκυρων ψηφοδελτίων κι όχι βάσει του εκλογικού σώματος), ίσως πολλοί αλλάξουν γνώμη και θελήσουν να τιμήσουν την δυνατότητα που τους δίνεται να ψηφίσουν -μια δυνατότητα για την οποία χύθηκε αίμα, ας μην την απαξιώνουμε. Η συνειδητή ψηφοφορία όμως θέλει δουλειά. Θέλει διαρκή ενημέρωση, αλλά και σκέψη και διαίσθηση. Προσπάθησα πριν τις εκλογές να βρω βιογραφικά των υποψηφίων στο διαδίκτυο και για πολλούς δεν υπήρχαν καν! Πως θα γνωρίζουμε? Αυτό είναι το πρώτο βήμα για όλους τους συνδυασμούς που θέλουν την ουσιαστική δημοκρατία.

Νομίσαν τα κόμματα ότι με το να προσπαθήσουν να κολακέψουν διάφορες κοινωνικές ομάδες, θα κερδίσουν τη ψήφο τους. Δεν δουλεύει. Ας προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που είναι σωστό, αυτό που νιώθουν εκείνα αληθινά σωστό ως απάντηση στις πραγματικές ανάγκες, χωρίς χειριστικά τερτίπια. Έτσι πια, πιο πολλές πιθανότητες έχουν να τους ψηφίσουν. Αυτό έγινε και με την προσπάθεια αρκετών κομμάτων να μοιραστούν ρατσιστικές θέσεις για να προσελκύσουν ψηφοφόρους από τη Χρυσή Αυγή. Δεν δούλεψε, απεναντίας ενίσχυσε τις θέσεις που εκφράζει η Χρυσή Αυγή. Ας ήταν ειλικρινείς, να προσπαθούν να κάνουν το σωστό, χωρίς να προσπαθούν να ελέγξουν και θα ήταν για όλους πιο εύκολο. Όσον αφορά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής: Δεν πιστεύω ότι 6% των Ελλήνων είναι νοσταλγοί του Χίτλερ. Αυτό που συνέβη είναι ότι πολλοί Έλληνες έχουν νιώσει πολύ ταπεινωμένοι. Ο χλευασμός από τους Ευρωπαίους ‘φίλους’ έχει υπάρξει ανελέητος τα τελευταία δύο χρόνια. Η ταπείνωση του ξεπουλήματος της χώρας έχει κάνει  το λαό να νιώθει προδομένος. Το αίσθημα της ουσιαστικής κατοχής έχει κάνει πολλούς να επαναστατήσουν.  Εκπρόσωποι κομμάτων απαντούν στις συχνές προσβλητικές δηλώσεις Σόιμπλε ότι «οι Έλληνες δέχονται να κάνουν θυσίες, αλλά δεν δέχονται να τους ταπεινώνουν» και μετά οι ίδιοι πολιτικοί ψηφίζουν τα μνημόνια που υπαγορεύει ο Σόιμπλε. Η ανάγκη είναι ακριβώς για εθνική αυτό-εκτίμηση (όπως αναφέρω σε σχετικό άρθρο μου εδώ,  και εδώ), είναι ακριβώς αυτό. Η περηφάνια, ο πατριωτισμός  του Έλληνα έχει πληγωθεί πολλάκις και αυτήν την ανάγκη, οι υπάκουοι στην τρόικα ηγέτες μας, απέτυχαν να την αναγνωρίσουν. Κι αυτό εξώθησε πολλούς σε ακραίες λεγόμενες εθνικιστικές ψήφους. Ο κόσμος έχει ανάγκη να δει κάποιον ηγέτη, που θα υπερασπιστεί επιτέλους την τιμή και αυτοεκτίμηση των Ελλήνων, χωρίς να τους ταπεινώνει διεθνώς. Κι επειδή αυτή είναι ουσιαστική ανάγκη του κόσμου, πιστεύω ότι θα αναδυθούν  νέοι άνθρωποι, νέες δυνάμεις,  που με ειλικρίνεια και με συνέπεια θα την εκφράζουν. Ίδωμεν.
Πρεκατέ Βικτωρία, www.brightplanet.blogspot.com, 8/5/2012

Αναρτήσεις 2013
Η μιντιακή επίθεση στην αθωότητα
Η δύναμη της θετικής σκέψης και η δύναμη του θετικού λόγου
Σκέψεις σχετικά με τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό
Κίνητρα μαθητών για μάθηση και δημιουργικότητα(2)
Κακοποίηση ζώων από παιδιά: αγνωστη,διαδεδομένη συνήθεια
Διαθεματικό μάθημα στην πολική αρκούδα
Σιωπηρή εκπαίδευση των παιδιών στη βία: μια βραδυφλεγής βόμβα;
Η επιλογή της ομορφιάς ή της ασχήμιας στην καθημερινή ζωή
Το σχολείο ως καταφύγιο: Ο ρόλος του σχολείου στην προάσπιση της ψυχικής υγείας των παιδιών
Παρεξηγημένη (κι επικίνδυνη) μεταφυσική

Κακοποίηση μαθητών από εκπαιδευτικούς
Συναισθηματική
υπερφαγία: Όταν το ψυγείο από ‘φίλος’, γίνεται ‘εχθρός’

Αγωγή διαφυλικών σχέσεων στους εφήβους
Παρεξηγημένη υπερηφάνεια και υπεροψία
Οι τρεις μηχανισμοί επιβίωσης και το διαλυτικό του φόβου
Αξίες (των εφήβων;) την εποχή της κρίσης, Β'
Αξίες (των εφήβων;) την εποχή της κρίσης, Α'
Συνεξάρτηση
Η Οιδιπόδεια πληγή
Το ανθρώπινο δικαίωμα του παιδιού να μεγαλώσει χωρίς να μισεί
Το δίλημμα της μετανάστευσης
Καλή χρονιά με χαρά, ζωή και επίγνωση

Οκτώβρης 2012,Εκπαίδευση Ειρήνης-Δάσκαλοι Χωρίς Σύνορα,Απελευθέρωση από το καλούπι, Σεπτέμβριος 2012,Γαύδος, αρκούδες και Σομαλία, Αγχώδης διαταραχή και κρίσεις πανικού,Μιντιακή αισθητική και απλότητα, Αύγουστος 2012,Ζηλοφθονία:Εθνικό πάθος;,Ελευθερία επιλογής,Προβολή κι ενοχή(Η βροχή της λύπης),Ψυχολογική στάση απέναντι στην ηγεσία,Η μιντιακή τρομολαγνεία και πώς να προστατευτούμε , Ιούνιος 2012,Η αποξένωση στην ελληνική οικογένεια εν μέσω κρίσης, Μάιος 2012,Εθισμός στο χρήμα,Πώς να βοηθήσουμε τους άστεγους,Η βροχή του φόβου,Υστερόγραφο στην αναλογία της κακοποιημένης γυναίκας,Εθνική εξάρτηση,Ποινικοποίηση της φτώχειας, ποινικοποίηση της ασθένειας Απρίλιος 2012,Η μικροβιοφοβία ως παράγοντας διακρίσεων, Ένα συγκινητικό συμβάν και ο ρατσισμός, Ο πολύ ύπουλος ρατσισμός Νο 2, Μετανάστες και ο πολύ ύπουλος ρατσισμός, Αναβλητικότητα:Τι είναι;Πώς αντιμετωπίζεται;, Μάρτιος 2012
Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 2012, Χρήση των λέξεων σε δύσκολους καιρούς,,Φεβρουάριος 2012,Να θυμηθούμε..., Απεξάρτηση από τον υλισμό, Δουλοπρέπεια και αξιοπρέπεια, Η αυτοεκτίμηση σε σχέσεις που πληγώνουν, Ιανουάριος 2012
Ζητιανιά, ελεημοσύνη κι υπευθυνότητα..., Η παραμέληση του εαυτού στους ενήλικες: Αίτια, μορ..., Αλήθεια νοσταλγούμε το παρελθόν; , 2012: Ελπίδα,αντί για παραίτηση

2011
(Δεκέμβριος 2011): Χριστούγεννα και αντίσταση στην αλλαγή, Κρίση (Μέρος 13ο):Πίστη (και αφθονία) ή τσιγκουνιά (και φτώχεια);, ΚΡΙΣΗ (Μέρος 12ο): Ψυχολογικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στα παιδιά Ψυχολογικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στα πα..., ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ:H ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΖΕΙ!!, Πίστη, φόβος και δοτικότητα, Η ορειβασία και οι άστεγοι (Νοέμβριος 2011): Οκτάποδο (Χταπόδι): Το πιο ευφυές ασπόνδυλο, Διαμαρτυρία για τα άθλια θεάματα της τηλεόρασης, Ασκήσεις ενίσχυσης αυτο-εκτίμησης, Κρίση (Mέρος 11ο):Αυτο-εκτίμηση ως έθνος (B'), Φυλλάδιο: Ψυχολογική αντιμεπτώπιση της ανεργίας, Κρίση (Μέρος 10ο): Συμμετοχική δημοκρατία, αυτοεκτ... (Οκτώβριος 2011): Ψυχολογική αντιμετώπιση της ανεργίας Μέρος 2ο, Κρίση (Μέρος 9ο): ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΩΣ ΕΘΝΟΣ Α , Τι έχουμε κάνει στη γη;, Κρίση (μέρος 8ο): ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Προετοιμασία του παιδιού για την επαγγελματική ζωή...(Σεπτέμβριος 2011): Κρίση (Μέρος 7ο): Δεν μας αξίζει αυτό, ΚΡΙΣΗ (Μέρος 6ο): Γαλήνη ή πανικός, Τι μας ενώνει (Αύγουστος 2011): Κρίση (Μέρος 5ο): Αφθονία ή φόβος της έλλειψης, Ταραχές νέων και παραμέληση (Ιούλιος 2011): Κρίση (Μέρος 4ο):Κοινωνική συνείδηση ή Διαφθορά , Κρίση (Μέρος 3ο) Ηγεσία: Λειτούργημα ή Εξουσία , Κρίση (Μέρος 2ο): Ψυχραιμία ή μίσος (Ιούνιος 2011): Διάκριση στην επιλογή θεραπευτή (Απρίλιος 2011): ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΞΙΩΝ, Τα διδάγματα της Φουκουσίμα (Μάρτιος 2011): Προσκόληση στα βρέφη κι αίσθηση του εαυτού, Παιδόφιλοι και θεραπεία

(Φεβρουάριος 2011): Η έξοδος από την κακοποιητική συντροφική σχέση, (Ιανουάριος 2011): Σεβασμός στα ζώα

2010 (16)

(Νοέμβριος 2010) Αυτοδιαχείριση και κρίση: πόσο προετοιμασμένοι είμ..., Πνευματική διάσταση της μετανάστευσης, The Earth is our home, Η Γη είναι το σπίτι μας (Αύγουστος 2010) Ανθρώπινες σχέσεις ή δημόσιες σχέσεις?, Το απαράδεκτο "τραγούδι" της "μπεμπε-λιλή" Ιούλιος, Διακοπές κι αποστεωμένα ζώα, Κοινωνικός ρόλος των σούπερ-μάρκετ; (Ιούνιος 2010) Ψυχολογική αντιμετώπιση της ανεργίας, Όταν κατακρίνουμε και δαχτυλοδείχνουμε…, Κακοποίηση παιδιών σε ιδρύματα φιλοξενίας, Ένα πρόβλημα με τις Πανελλήνιες (Απρίλιος 2010) Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, Η κατανάλωση κρεάτος στον πλανήτη των 7δις (Ιανουάριος 2010) Τα μαθήματα της ντουλάπας, Καλή χρονιά με εθελοντισμό

2009 (16)

(Δεκέμβριος 2009) H Πολική αρκούδα: ένα αξιοθαύμαστο ζώο, Σύγχρονος ελληνικός σεξισμός και νέα κορίτσια, BURN OUT: Πώς να αποφύγετε την επαγγελματική εξουθ..., Θάνατος για χόμπι (Νοέμβριος 2009) Η φροντίδα μικρών παιδιών με ειδικές ανάγκες, Έφηβοι σε συμμορίες (Αύγουστος 2009) Οι φύλακες των φαναριών, Δυσθυμία-η «καθημερινή» κατάθλιψη, Πένθος: Η ψευδαίσθηση του χρόνου (Ιούνιος 2009) Τηλεοπτική εξαθλίωση, Οικονομική κρίση, Πρωινή προσευχή, Κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες, Σεξουαλικός Εθισμός


Προτεινόμενες οργανώσεις

http://www.heartsandhandsforafrica.com/ (Children in need in Zambia and S.Africa)http://www.who-will.org/ (Children in need in Cambodia)http://www.steppingstonesnigeria.org/ (Βοηθά παιδιά στη Νιγηρία που έχουν κακοποιηθεί)http://www.diakonia.gr/ Εξαιρετική οργάνωση εθελοντικής παροχής βοήθειας προς παιδιά σε νοσοκομεία και άλλους ευάλωτους πληθυσμούς (Αθήνα).http://www.redcross.gr/ Εκπαιδεύει και τοποθετεί εθελοντές σε πολλούς φορείς ανά την Ελλάδα για την αρωγή ατόμων που έχουν ανάγκη. Τομέας Νοσηλευτικής και Τομέας Κοινωνικής ΠρόνοιαςΑν
θέλετε να βοηθήσετε τους άστεγους και άπορους, δείτε τις ακόλουθες πηγές:


Οδηγός επιβίωσης αστέγων της «Κλίμακας»
http://www.klimaka.org.gr/newsite/downloads/astegoi_odigos_epiviosis.pdf


Συσίτα της Εκκλησίας της Ελλάδος
http://www.ecclesia.gr/greek/koinonia/fagito.html

Στα πλαίσια δραστηριότητας του ενεργού πολίτη, ενός πολίτη που ενδιαφέρονται γαι το περιβάλλον και τους συνανθρώπους, προτείνουμε τον ακόλουθο ιστότοπο για ενυπόγραφες διαμαρτυρίες, για διάφορους καλοπροαίρετους σκοπούς:

www.thepetitionsite.com

www.savejapandolphins.org