Βιβλία της Πρεκατέ Βικτωρίας

ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΚΑΤΕ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

1)"Η κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο και στην οικογένεια", Ιατρικές εκδόσεις ΒΗΤΑ,2008, τηλ.για παραγγελίες αντικαταβολή 210-6714371, http://betamedarts.gr/bookview.php?id=3607


2)"Γυναικεία ευτυχία:Πώς να ελευθερωθείτε από μια σχέση που σας πληγώνει και να ανακτήσετε την προσωπική σας δύναμη: Οδηγός αυτοβοήθειας για γυναίκες", ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΗΤΑ, 2011, http://betamedarts.gr/bookview.php?id=1076


3)"Πρόγραμμα αυτο-εκτίμησης για παιδιά .Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, Εκπαίδευση αξιών και Προετοιμασία για την επαγγελματική ζωή". Β' ΕΚΔΟΣΗ

Εγχειρίδιο με βιωματικές ασκήσεις για γονείς κι εκπαιδευτικούς. Από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, παραγγελία με αντικαταβολή στο 210-6714371. http://betamedarts.gr/bookview.php?id=3607. Δελτίο τύπου για το βιβλίο εδώ


4)"Συζητώντας με την εσωτερική μητέρα". Θεραπευτικός οδηγός για να ξαναβρούμε την ιδανική μητρική αγάπη μέσα μας.

Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ τηλ. 2016714371. Δελτίο τύπου εδώ

Πληροφορίες και περιεχόμενα http://betamedarts.gr/bookview.php?id=3791


5)Μετάφραση/Επιμέλεια του 'Οδηγού Θεραπείας για τον Βιασμό' της Aphrodite Matsakis. Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ (2007)


6)'Οδηγός εκπαιδευτικών και γονέων για την ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης' (A' συγγραφέας) Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ (2007, Β έκδοση 2019)

ΟΜΙΛΙΕΣ

Η εκπαιδευτικός και ψυχολόγος Πρεκατέ Βικτωρία έχει εκπαιδευτεί στην Αγγλία και ασχοληθεί με θέματα κακοποίησης παιδιών και γυναικών, σεμινάρια αυτοεκτίμησης, θεραπείας τραύματος, κατάθλιψης, αποχωρισμού-απώλειας, καθώς και θέματα ψυχοπαιδαγωγικής στήριξης για μαθητές με δυσκολίες.


Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας, η Πρεκατέ Βικτωρία προσφέρει περιορισμένο αριθμό δωρεάν ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία (μέσω συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, απογευματινές ώρες) σχετικά με θέματα βίας, αυτοεκτίμησης, ψυχικής ανθεκτικότητας στα παιδιά, προετοιμασίας για την επαγγελματική ζωή κ.α.


Σύντομα άρθρα στο facebook.com/victoria.prekate.9


---------------------------------------------------------

Η εκπαίδευση στην πνευματική ζωή ως ανάγκη του παιδιού και ανθρώπινο δικαίωμά του.

Στην Ελλάδα της συναισθηματικής αγριότητας, της διάβρωση της συμπόνιας, της αλλοτρίωση κάθε έννοιας ανθρωπιάς, της μετάλλαξης του ‘ενδιαφέροντος για τον άλλον’ σε κακεντρεχές κουτσομπολιό, της αντικατάστασης των αξιών από το lifetsyle, της υιοθέτησης αυτόματων αντανακλαστικών χλευασμού και υποτίμησης οποιασδήποτε μορφής ανθρώπινης αδυναμίας, είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ η εκπαίδευση στην πνευματική ζωή της δικής μας θρησκείας. Περισσότερα εδώ https://brightplanet.blogspot.com/2020/01/blog-post_25.html


YOUTUBE κανάλι Victoria Prekate

Στο YOUTUBE κανάλι μου Victoria Prekate έχω ανεβάσει διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο, ομιλίες, συνεντεύξεις κλπ https://www.youtube.com/channel/UCPQUL5W0B32LIG15tfTS5BA Στο ιστολόγιο αυτό αναρτώνται άρθρα ψυχολογίας και προσωπικές απόψεις. Τα θέματα που με ενδιαφέρουν είναι η προστασία του παιδιού, η πρόληψη και θεραπεία της ενδο-οικογενειακής βίας, οι εφαρμογές της ψυχολογίας στην βελτίωση της καθημερινής ζωής και η σχέση ψυχολογίας και πνευματικής ζωής μέσα από την Ορθοδοξία.
myows online copyright protection

"Άνευ όρων και αμετάκλητα παραιτήθηκαν από την εθνική κυριαρχία"


Πρόσφατα παρακολούθησα μια εξαιρετική ομιλία του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτη υπό την διοργάνωση του ΕΠΑΜ Γαλατσίου με τίτλο ‘4 χρόνια πραξικόπημα, 4 χρόνια σιωπή’. Παρότι παρακολουθώ όσο μπορώ τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια, ομολογώ ότι έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα και ιδιαίτερα μέσα από ένα αποκαλυπτικότατο και κατατοπιστικότατο ημίωρο βίντεο, όπου ο Γ. Κασιμάτης εξηγεί στον δημοσιογράφο Μ. Κακλαμάνο πώς η πρώτη δανειακή σύμβαση απώλεσε οριστικά την εθνική μας κυριαρχία, παραδίδοντας τα ΠΑΝΤΑ στους δανειστές, κατά παραβίαση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Οι επόμενες συμβάσεις που υπογράφηκαν μια χαρά από τους πρώην πολέμιους  (πρώην αντιπολίτευση, νυν κυβέρνηση) είναι ακόμη χειρότερες. Η συνέντευξη είναι παλιά (2011) αλλά πολύ σημαντική και περιέχει πολλά σημεία που η πλειοψηφία των Ελλήνων απλά δεν γνωρίζει, καθώς ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η σημερινή αντιπολίτευση αναφέρονται στο βασικότατο ζήτημα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Απεναντίας, όπως επιχειρηματολόγησε ο καθηγητής στην ομιλία του, σκόπιμα αναλώνονται στις λεπτομέρειες ‘πόσο μας έκοψαν τη σύνταξη, πόσο φόρο θα πληρώσουμε’, εξαντλώντας την οργή των πολιτών σε θέματα καθαρά ατομικού βεληνεκούς, παρά στο πρώτο και σημαντικότερο θέμα της ελευθερίας της χώρας: Η Ελλάδα δεν είναι πια δική μας, την έχουν πάρει οι ξένοι χωρίς να ανοίξει μύτη, χάρη στην προθυμότητα κυβερνήσεων που την παρέδωσαν άνευ όρων. Αυτό δεν μας απασχολεί; Μόνο η σύνταξη και το ακίνητο μας νοιάζουν; Οι Θερμοπύλες μπήκαν και αυτές για ξεπούλημα στο ΤΑΙΠΕΔ-ούτε αυτό μας απασχολεί;

Εδώ είναι τα σημαντικότερα σημεία της  αποκαλυπτικής αυτής συνέντευξης:

1)Μετά την υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο κράτος. Δεν είναι ελεύθερη να επιλέξει ούτε την οικονομική της, ούτε την εξωτερική της πολιτική.

2)Η πλήρης παραίτηση από την εθνική κυριαρχία είναι ο πρώτος όρος της σύμβασης, που υπάρχει  πρώτη φορά σε διεθνή σύμβαση. «Τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο»

3)Όλοι μιλούν για το μνημόνιο, δηλαδή της συνέπειες της σύμβασης στην καθημερινή ζωή, αλλά είναι απλώς οι όροι εφαρμογής της δανειακής σύμβασης, που δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα.

4)Το κείμενο της ίδιας της δανειακής σύμβασης έμεινε στο σκοτάδι-δεν το έβγαλαν σε κανένα από τα ΜΜΕ. Η δανειακή σύμβαση είχε τη διάταξη 3547, που παραβιάζει το πολίτευμα: «Δεν απαιτείται κύρωση των συμβάσεων από τη Βουλή», ο νόμος είναι  αντισυνταγματικός και άρα εναντίον του διεθνούς δικαίου και μπορεί να προσβληθεί από την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια.

5)Η παραπάνω διάταξη έγινε επίτηδες από τους 16 ‘εταίρους’ και σε συνεννόηση με το ΔΝΤ. Το έκαναν έτσι ώστε να νομίζει ο κόσμος ότι πέρασε από τη Βουλή, αλλά να μην έχει περάσει και να μην το γνωρίζει κανείς!

6)Ο ίδιος ο κ. Κασιμάτης έψαξε τη δανειακή σύμβαση για να τη βρει, πού ήταν κρυμμένη. Ποια είναι η σύμβαση που υπογράφηκε; Το Υπ Εξωτερικών  δεν την είχε, είχε παρακαμφθεί. Πήγε στο τμήμα εντύπων της Βουλής και ζήτησε αυτά που υπέγραψε η κυβέρνηση. Του την έδωσαν, όμως σύμφωνα με τον καθηγητή το μεγαλύτερο μέρος βουλευτών και υπουργών δεν την έχει διαβάσει και δεν τη ζήτησε!

7)Ο καθηγητής αρχικά πίστευε πως έχουμε δώσει μόνο ένα μέρος της κυριαρχίας μας, βάσει ελέγχου όπως και στη συνθήκη του Μάαστριχτ. ΑΛΛΑ η δανεική σύμβαση αναφέρει ότι «αμετάκλητα και άνευ όρων (ο δανειολήπτης) παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία» (άρθρο 14 παρ 5 και παράρτημα 4 σημείο 11). Αυτό δίνει το δικαίωμα στους δανειστές να επεμβαίνουν σε οποιοδήποτε τομέα του κράτους. Ουσιαστικά η δανεική σύμβαση κάνει την Ελλάδα  αιχμάλωτο, δεν έχει ξανα-υπάρξει τέτοιος όρος σε διεθνή σύμβαση και δυστυχώς Έλληνες νομικοί σύμβουλοι του κράτους το υπέγραψαν. Οι δανειστές μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε έναν πρέσβη. Μπορούν να δώσουν τον Έβρο σε εταιρία που να αποδυναμώνει την άμυνα της χώρας. Μπορούν να πουλήσουν την άμυνα της χώρας.

8) Σύμφωνα με τον καθηγητή και την μετέπειτα ομιλία του, όσο δανειζόμασταν από τις αγορές (και ΔΕΝ υπήρχε ανάγκη να μπούμε το 2010 στις δανειακές συμβάσεις και την επιτήρηση της τρόικας),  δεν μπορούσαν οι δανειστές να κάνουν κατάσχεση σε όλη την περιουσία, γιατί υπάρχουν τα ακατάσχετα αγαθά, π.χ. πολεμικά αεροπλάνα, το προεδρικό μέγαρο, το κτίριο της Βουλής, υπήρχε η προστασία του κράτους. Τώρα παραιτηθήκαμε από οποιαδήποτε προστασία του κράτους. Υπέγραψαν ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση στο στρατό. Σε ακριτικό νόμο. Σε μελλοντικούς πόρους, όπως φυσικό αέριο. Δεν έχει τίποτα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δικό της. Τώρα έχουμε παραιτηθεί από ‘κάθε άλλη ‘ ασυλία, ούτε ο Παρθενώνας ακόμη ούτε οι Δελφοί μας ανήκουν. Μπορούν οι δανειστές να ορίσουν ένα οργανισμό αξιοποίησης αρχαιολογικών πόρων, ο οποίος  δίνει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε εταιρία. 

9)Δεν έχει τίποτα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δικό της. Παραιτηθήκαμε από «κάθε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο». Τέτοιους όρους όμως απαγορεύει το ίδιο το Ευρωπαϊκό δίκαιο, η σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου (Στρασβούργο) του  Συμβουλίου της Ευρώπης. Για τέτοιου είδους παραβιάσεις  δεν αφήνουν την Τουρκία να μπει στην ΕΕ, για τέτοιου είδους παραβιάσεις εκδιώχθηκε η χούντα από την ΕΕ. Κι όμως, την έφτιαξαν οι ‘εταίροι’ κι οι ελληνικές  κυβερνήσεις την υπέγραψαν.

10)Ποιος έφτιαξε αυτές τις συμβάσεις; Ιδιωτικό αγγλικό δικηγορικό γραφείο τις έφτιαξε! Θυμίζουν το σχέδιο Αναν που  παραβιάζει όλες τις αρχές διεθνούς δικαίου και το έφτιαξε το ίδιο γραφείο! Γιατί οι ‘εταίροι’ ανέθεσαν σε ιδιωτικό γραφείο κι όχι στα υπουργεία τους τη σύνταξη της σύμβασης;  Τι κόστος πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο; Όλα τα βάρη της σύμβασης τα χρεώνεται  η Ελλάδα και το κόστος είναι συνήθως 0,4% του αντικειμένου (110δις), άρα πιθανολογούμε για 400 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί δεν βγαίνουν να πουν πόσο πλήρωσε η Ελλάδα το ιδιωτικό γραφείο για να γράψει τέτοιες προδοτικές για την Ελλάδα συμβάσεις; Σύμφωνα με τον καθηγητή, η σύνταξη από ιδιωτικό γραφείο ήταν κόλπο, ακριβώς  για να μπουν μέσα στην σύμβαση οι παράνομες διατάξεις. Ήξεραν  τις ακυρότητες, αλλά υπολόγιζαν σε προδοτικές ελληνικές κυβερνήσεις που θα έλεγαν πρόθυμα το ‘ναι’, όπως και το είπαν.

11) Το δεύτερο εξευτελιστικό για την Ελλάδα είναι ότι η σύμβαση υπογράφηκε σε αγγλικό δίκαιο. Γιατί; Γιατί αφήνει πολλά παράθυρα παρανομιών και είναι το καλύτερο δίκαιο υπέρ του δανειστή.

12) Η δανειακή σύμβαση επιτρέπει να μπορούν να  οι δανειστές να μεταβιβάσουν μέρος τους χρέους της Ελλάδος σε τρίτο, εταιρία, κράτος ή φυσικό πρόσωπο (αν συμφωνήσουν οι 16 εταίροι). Αυτό αποτελεί απειλή, οικονομική και πολιτική και απαγορεύεται από τη Σύμβαση της Βιέννης του 1969. Επίσης, έχοντας δεσμεύσει ολοκληρωτικά το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, δεν μπορεί-ακόμη κι αν το θελήσει, η Ελλάδα να δανειστεί από αλλού, π.χ.  Κίνα ή Ρωσία-θα πρέπει να το εγκρίνουν οι 16 (σύμφωνα με το άρθρο 4).

13)Οι εταίροι προέβλεψαν να μην μπορεί να υπάρξει διεκδίκηση  του κατοχικού δανείου (160δις) από την Ελλάδα, καθώς  έχει μπει όρος ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμψηφισμός. Θα μπορούσε η Ελλάδα να πάει σε διεθνή δικαστήρια ανεξάρτητα, αλλά δεν το κάνει και είναι η μόνη χώρα που δεν πήρε αποζημιώσεις από τη Γερμανία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

14)Όλοι οι όροι της σύμβασης  είναι υπέρ δανειστών χωρίς να εξασφαλίζει κανένα δικαίωμα στον οφειλέτη κι αυτό είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου, καθώς δεν υπάρχει η συμβατική ισότητα, π.χ. όπως μεταβιβάζουν οι δανειστές δικαιώματα να μπορεί και η Ελλάδα να μεταβιβάσει δικαιώματα -αυτό όμως δεν υπάρχει.

15)Με τέτοια σύμβαση εφαρμόζουν τακτικές που έχουν εφαρμόσει στον τρίτο κόσμο κόσμου, αν και αντίστοιχες τέτοιες συμβάσεις σε άλλες χώρες στην Ευρώπη (που μας αποκαλούσαν PIGS –γουρούνια) δεν είναι τόσο αυστηρές.

Εν κατακλείδι, θα έπρεπε η Ελλάδα να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια κατά της δανειακής σύμβασης. Το ΔΝΤ σεβάστηκε αποφάσεις στο παρελθόν αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων εναντίον του και θα άλλαζε τους όρους. Όμως υπολογίζει στο «ναι σε όλα»  των ελληνικών κυβερνήσεων, το οποίο το έχουν πει χωρίς δεύτερη κουβέντα (γιατί άραγε; ποια είναι τα κίνητρα τέτοιας προθυμίας;..) .Τα τελευταία 4 χρόνια ζούμε μια διαρκή παραβίαση του πολιτεύματος και της δημοκρατίας, μια πραξικοπηματική εξουσία και κατοχή από την τρόικα, η οποία καθημερινά και  παράνομα εξευτελίζει την Ελλάδα. Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινουβουλίου για το ρόλο της τρόικας (troika inquiry) ήταν κόλαφος και επισημαίνει πολλές παρανομίες, αλλά το κατοχικό καθεστώς των ΜΜΕ δεν την ανέφερε καθόλου. Τα παπαγαλάκια-δημοσιογράφοι των κατοχικών ΜΜΕ πανικοβάλλουν σκόπιμα τον κόσμο εδώ και 4 χρόνια ότι αν γυρίσουμε στη δραχμή, θα μας αγοράσουν ‘μπιρ-μπαρά’, αποσιωπώντας το γεγονός ότι μας αγοράζουν μπιρ-μπαρά ΤΩΡΑ κι ότι όσα μας απειλούσαν ότι θα συμβούν εκτός ευρώ, γίνονται ΗΔΗ μέσα στο ευρώ.

Η ομιλία του καθηγητή ήταν ακόμη πιο μεστή και συγκλονιστική στη συνέχεια. Είπε ότι ο πρέπει λαός να ωριμάσει. Να σταματήσουμε να ρωτάμε ‘αν κάνω αντίσταση, τι μπορεί να μου συμβεί’.  Να σταματήσουμε να προσπαθούμε να υπολογίσουμε τις προσωπικές συνέπειες. Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με το πόσο μας έκοψαν το μισθό και πόσο φόρο μας έβαλαν. Όχι ότι αυτά δεν είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι τα πρώτα. Πρώτο και σημαντικότερο είναι η προστασία και η ελευθερία της πατρίδας. Δηλαδή συγνώμη, αν μας ξαναφέρουν το μισθό εκεί που ήταν, θα πούμε “όλα καλά”; Πάρτε την Ελλάδα και δεν τρέχει τίποτα, αρκεί να έχω εγώ το μισθουλάκο μου; Για αυτό έδωσαν τη ζωή τους γενιές επί γενεών των προγόνων μας; Για αυτό; Για το μισθουλάκο του νέο-έλληνα;

Πού είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να βάλει ως πρώτο ζήτημα την εθνική κυριαρχία και την ελευθερία της χώρας; Απεναντίας, προμοτάρει φεστιβάλ με απαράδεκτα αφελείς τίτλους, τύπου ‘Να σβήσουμε τα σύνορα’!  Έχω επανειλημμένα πάρει θέσεις εναντίον του ρατσισμού, αλλά με τέτοιους  τίτλους πια γίνομαι καχύποπτη. Ποιανού συμφέροντα αλήθεια εξυπηρετεί να σβήσουμε τα σύνορα της Ελλάδας; Των δανειστών φυσικά και των εχθρών της, που τα έχουν ήδη σβήσει. Θα έπρεπε η αριστερά να είναι πιο προσεκτική στους όρους που προβάλλει στα δικά της μέσα, είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας χώρας που κινδυνεύει, όχι χίππιδες φοιτητές που αμπελοφιλοσοφούν! Και πού είναι οι δήθεν εθνικιστές να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία, να καταγγείλουν όλες τις προδοτικές διατάξεις των δανειακών συμβάσεων;  Όχι βέβαια, ως δεξί χέρι του ίδιους συστήματος, με το οποίο απεδείχθη ότι έχουν στενές επαφές, όλα γίνονται για το θεαθήναι και την αρπαγή των ψήφων του ανενημέρωτου κοσμάκη. 

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πει κανείς, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.  Διάβασα σε μια διεθνή έρευνα πρόσφατα ότι η Ελλάδα λέει είναι η πέμπτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο, ακόμη πιο δυστυχισμένη κι από τη Συρία. Δεν δικαιολογείται τέτοιο αποτέλεσμα, αλλά μήπως η δυστυχία μας οφείλεται -όχι στο ότι η ‘Ελλάδα μας πληγώνει’- αλλά στο ότι εμείς πληγώνουμε την Ελλάδα; Μήπως πρέπει να βγούμε από την ηττοπαθική μας κατάθλιψη, που ασχολείται και συζητά νυχθημερόν για τα λεφτά και να ασχοληθούμε με αυτό που έχει πραγματικά σημασία, δηλαδή την ελευθερία της πατρίδας μας; Μήπως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε την εγωκεντρική μας ψυχοφθόρο θλίψη; Η αίσθησή μου είναι ότι μέσα στο 2014 θα υπάρξουν αναγκαστικά μεγάλες αλλαγές,  και ότι, με κάποιο τρόπο, ο λαός μας θα ξυπνήσει. Θα ξυπνήσει από τη βαριά ύπνωση της αδυναμίας, της αβοηθησίας, της αυτοκτονικότητας. Το θέμα είναι τι θα κάνει όταν ξυπνήσει. Το πρώτο είναι να ζητήσει να μάθει την αλήθεια. Η αλήθεια υπάρχει, διασκορπισμένη μεν -στο διαδίκτυο και σε μικρές μερίδες του τύπου (π.χ. το Χωνί)-, αλλά είναι σημαντικό να αναζητηθεί διακαώς. Η ομιλία του Καθηγητή Κασιμάτη μου άνοιξε τα μάτια με έναν ολοκαίνουργιο τρόπο, παρά το γεγονός ότι ενημερώνομαι συστηματικά πολύ καιρό. Το δεύτερο είναι να διακρίνει και να τιμήσει τους καθαρούς ηγέτες. Υπάρχουν και θα υπάρξουν-ελάχιστοι μεν, αλλά υπάρχουν. Θα μπορέσει να βάλει το κόμπλεξ  και το ατομικό συμφέρον στην άκρη για να  τιμήσει εκείνον που πραγματικά νοιάζεται για τον τόπο; Το τρίτο είναι η υγιής, οργανωμένη αντίδραση, η οποία προϋποθέτει ότι το «κοινό καλό» έρχεται πάνω από τις ατομικές σκοτούρες, με τις οποίες σκόπιμα μας έχουν βάλει να ασχολούμαστε νυχθημερόν (δάνεια-μισθός-εισφορές-ενοίκια-ΦΠΑ-εφορία κλπ κλπ κλπ) Πιστεύω θα έχουμε την ευκαιρία για αλλαγή μέχρι το τέλος του 2014-το ελπίζω! Αν δεν γνωρίζουμε πώς ή τι μπορούμε να αλλάξουμε, ας ψάξουμε ή ας προσευχηθούμε για καθοδήγηση. Τουλάχιστον μη συνεχίσουμε στον αυτόματο πιλότο της απάθειας και του ατομικισμού. Και σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του (πολλάκις καταπατημένου) Ελληνικού Συντάγματος:  «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Πρεκατέ Βικτωρία, www.brightplanet.blogspot.gr, 2/7/2014

Αναρτήσεις 2013
Η μιντιακή επίθεση στην αθωότητα
Η δύναμη της θετικής σκέψης και η δύναμη του θετικού λόγου
Σκέψεις σχετικά με τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό
Κίνητρα μαθητών για μάθηση και δημιουργικότητα(2)
Κακοποίηση ζώων από παιδιά: αγνωστη,διαδεδομένη συνήθεια
Διαθεματικό μάθημα στην πολική αρκούδα
Σιωπηρή εκπαίδευση των παιδιών στη βία: μια βραδυφλεγής βόμβα;
Η επιλογή της ομορφιάς ή της ασχήμιας στην καθημερινή ζωή
Το σχολείο ως καταφύγιο: Ο ρόλος του σχολείου στην προάσπιση της ψυχικής υγείας των παιδιών
Παρεξηγημένη (κι επικίνδυνη) μεταφυσική

Κακοποίηση μαθητών από εκπαιδευτικούς
Συναισθηματική
υπερφαγία: Όταν το ψυγείο από ‘φίλος’, γίνεται ‘εχθρός’

Αγωγή διαφυλικών σχέσεων στους εφήβους
Παρεξηγημένη υπερηφάνεια και υπεροψία
Οι τρεις μηχανισμοί επιβίωσης και το διαλυτικό του φόβου
Αξίες (των εφήβων;) την εποχή της κρίσης, Β'
Αξίες (των εφήβων;) την εποχή της κρίσης, Α'
Συνεξάρτηση
Η Οιδιπόδεια πληγή
Το ανθρώπινο δικαίωμα του παιδιού να μεγαλώσει χωρίς να μισεί
Το δίλημμα της μετανάστευσης
Καλή χρονιά με χαρά, ζωή και επίγνωση

Οκτώβρης 2012,Εκπαίδευση Ειρήνης-Δάσκαλοι Χωρίς Σύνορα,Απελευθέρωση από το καλούπι, Σεπτέμβριος 2012,Γαύδος, αρκούδες και Σομαλία, Αγχώδης διαταραχή και κρίσεις πανικού,Μιντιακή αισθητική και απλότητα, Αύγουστος 2012,Ζηλοφθονία:Εθνικό πάθος;,Ελευθερία επιλογής,Προβολή κι ενοχή(Η βροχή της λύπης),Ψυχολογική στάση απέναντι στην ηγεσία,Η μιντιακή τρομολαγνεία και πώς να προστατευτούμε , Ιούνιος 2012,Η αποξένωση στην ελληνική οικογένεια εν μέσω κρίσης, Μάιος 2012,Εθισμός στο χρήμα,Πώς να βοηθήσουμε τους άστεγους,Η βροχή του φόβου,Υστερόγραφο στην αναλογία της κακοποιημένης γυναίκας,Εθνική εξάρτηση,Ποινικοποίηση της φτώχειας, ποινικοποίηση της ασθένειας Απρίλιος 2012,Η μικροβιοφοβία ως παράγοντας διακρίσεων, Ένα συγκινητικό συμβάν και ο ρατσισμός, Ο πολύ ύπουλος ρατσισμός Νο 2, Μετανάστες και ο πολύ ύπουλος ρατσισμός, Αναβλητικότητα:Τι είναι;Πώς αντιμετωπίζεται;, Μάρτιος 2012
Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 2012, Χρήση των λέξεων σε δύσκολους καιρούς,,Φεβρουάριος 2012,Να θυμηθούμε..., Απεξάρτηση από τον υλισμό, Δουλοπρέπεια και αξιοπρέπεια, Η αυτοεκτίμηση σε σχέσεις που πληγώνουν, Ιανουάριος 2012
Ζητιανιά, ελεημοσύνη κι υπευθυνότητα..., Η παραμέληση του εαυτού στους ενήλικες: Αίτια, μορ..., Αλήθεια νοσταλγούμε το παρελθόν; , 2012: Ελπίδα,αντί για παραίτηση

2011
(Δεκέμβριος 2011): Χριστούγεννα και αντίσταση στην αλλαγή, Κρίση (Μέρος 13ο):Πίστη (και αφθονία) ή τσιγκουνιά (και φτώχεια);, ΚΡΙΣΗ (Μέρος 12ο): Ψυχολογικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στα παιδιά Ψυχολογικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στα πα..., ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ:H ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΖΕΙ!!, Πίστη, φόβος και δοτικότητα, Η ορειβασία και οι άστεγοι (Νοέμβριος 2011): Οκτάποδο (Χταπόδι): Το πιο ευφυές ασπόνδυλο, Διαμαρτυρία για τα άθλια θεάματα της τηλεόρασης, Ασκήσεις ενίσχυσης αυτο-εκτίμησης, Κρίση (Mέρος 11ο):Αυτο-εκτίμηση ως έθνος (B'), Φυλλάδιο: Ψυχολογική αντιμεπτώπιση της ανεργίας, Κρίση (Μέρος 10ο): Συμμετοχική δημοκρατία, αυτοεκτ... (Οκτώβριος 2011): Ψυχολογική αντιμετώπιση της ανεργίας Μέρος 2ο, Κρίση (Μέρος 9ο): ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΩΣ ΕΘΝΟΣ Α , Τι έχουμε κάνει στη γη;, Κρίση (μέρος 8ο): ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Προετοιμασία του παιδιού για την επαγγελματική ζωή...(Σεπτέμβριος 2011): Κρίση (Μέρος 7ο): Δεν μας αξίζει αυτό, ΚΡΙΣΗ (Μέρος 6ο): Γαλήνη ή πανικός, Τι μας ενώνει (Αύγουστος 2011): Κρίση (Μέρος 5ο): Αφθονία ή φόβος της έλλειψης, Ταραχές νέων και παραμέληση (Ιούλιος 2011): Κρίση (Μέρος 4ο):Κοινωνική συνείδηση ή Διαφθορά , Κρίση (Μέρος 3ο) Ηγεσία: Λειτούργημα ή Εξουσία , Κρίση (Μέρος 2ο): Ψυχραιμία ή μίσος (Ιούνιος 2011): Διάκριση στην επιλογή θεραπευτή (Απρίλιος 2011): ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΞΙΩΝ, Τα διδάγματα της Φουκουσίμα (Μάρτιος 2011): Προσκόληση στα βρέφη κι αίσθηση του εαυτού, Παιδόφιλοι και θεραπεία

(Φεβρουάριος 2011): Η έξοδος από την κακοποιητική συντροφική σχέση, (Ιανουάριος 2011): Σεβασμός στα ζώα

2010 (16)

(Νοέμβριος 2010) Αυτοδιαχείριση και κρίση: πόσο προετοιμασμένοι είμ..., Πνευματική διάσταση της μετανάστευσης, The Earth is our home, Η Γη είναι το σπίτι μας (Αύγουστος 2010) Ανθρώπινες σχέσεις ή δημόσιες σχέσεις?, Το απαράδεκτο "τραγούδι" της "μπεμπε-λιλή" Ιούλιος, Διακοπές κι αποστεωμένα ζώα, Κοινωνικός ρόλος των σούπερ-μάρκετ; (Ιούνιος 2010) Ψυχολογική αντιμετώπιση της ανεργίας, Όταν κατακρίνουμε και δαχτυλοδείχνουμε…, Κακοποίηση παιδιών σε ιδρύματα φιλοξενίας, Ένα πρόβλημα με τις Πανελλήνιες (Απρίλιος 2010) Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, Η κατανάλωση κρεάτος στον πλανήτη των 7δις (Ιανουάριος 2010) Τα μαθήματα της ντουλάπας, Καλή χρονιά με εθελοντισμό

2009 (16)

(Δεκέμβριος 2009) H Πολική αρκούδα: ένα αξιοθαύμαστο ζώο, Σύγχρονος ελληνικός σεξισμός και νέα κορίτσια, BURN OUT: Πώς να αποφύγετε την επαγγελματική εξουθ..., Θάνατος για χόμπι (Νοέμβριος 2009) Η φροντίδα μικρών παιδιών με ειδικές ανάγκες, Έφηβοι σε συμμορίες (Αύγουστος 2009) Οι φύλακες των φαναριών, Δυσθυμία-η «καθημερινή» κατάθλιψη, Πένθος: Η ψευδαίσθηση του χρόνου (Ιούνιος 2009) Τηλεοπτική εξαθλίωση, Οικονομική κρίση, Πρωινή προσευχή, Κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες, Σεξουαλικός Εθισμός


Προτεινόμενες οργανώσεις

http://www.heartsandhandsforafrica.com/ (Children in need in Zambia and S.Africa)http://www.who-will.org/ (Children in need in Cambodia)http://www.steppingstonesnigeria.org/ (Βοηθά παιδιά στη Νιγηρία που έχουν κακοποιηθεί)http://www.diakonia.gr/ Εξαιρετική οργάνωση εθελοντικής παροχής βοήθειας προς παιδιά σε νοσοκομεία και άλλους ευάλωτους πληθυσμούς (Αθήνα).http://www.redcross.gr/ Εκπαιδεύει και τοποθετεί εθελοντές σε πολλούς φορείς ανά την Ελλάδα για την αρωγή ατόμων που έχουν ανάγκη. Τομέας Νοσηλευτικής και Τομέας Κοινωνικής ΠρόνοιαςΑν
θέλετε να βοηθήσετε τους άστεγους και άπορους, δείτε τις ακόλουθες πηγές:


Οδηγός επιβίωσης αστέγων της «Κλίμακας»
http://www.klimaka.org.gr/newsite/downloads/astegoi_odigos_epiviosis.pdf


Συσίτα της Εκκλησίας της Ελλάδος
http://www.ecclesia.gr/greek/koinonia/fagito.html

Στα πλαίσια δραστηριότητας του ενεργού πολίτη, ενός πολίτη που ενδιαφέρονται γαι το περιβάλλον και τους συνανθρώπους, προτείνουμε τον ακόλουθο ιστότοπο για ενυπόγραφες διαμαρτυρίες, για διάφορους καλοπροαίρετους σκοπούς:

www.thepetitionsite.com

www.savejapandolphins.org