Βιβλία της Πρεκατέ Βικτωρίας

ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΚΑΤΕ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

1)"Η κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο και στην οικογένεια", Ιατρικές εκδόσεις ΒΗΤΑ,2008, τηλ.για παραγγελίες αντικαταβολή 210-6714371, http://betamedarts.gr/bookview.php?id=3607


2)"Γυναικεία ευτυχία:Πώς να ελευθερωθείτε από μια σχέση που σας πληγώνει και να ανακτήσετε την προσωπική σας δύναμη: Οδηγός αυτοβοήθειας για γυναίκες", ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΗΤΑ, 2011, http://betamedarts.gr/bookview.php?id=1076


3)"Πρόγραμμα αυτο-εκτίμησης για παιδιά .Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, Εκπαίδευση αξιών και Προετοιμασία για την επαγγελματική ζωή". Β' ΕΚΔΟΣΗ

Εγχειρίδιο με βιωματικές ασκήσεις για γονείς κι εκπαιδευτικούς. Από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, παραγγελία με αντικαταβολή στο 210-6714371. http://betamedarts.gr/bookview.php?id=3607. Δελτίο τύπου για το βιβλίο εδώ


4)"Συζητώντας με την εσωτερική μητέρα". Θεραπευτικός οδηγός για να ξαναβρούμε την ιδανική μητρική αγάπη μέσα μας.

Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ τηλ. 2016714371. Δελτίο τύπου εδώ

Πληροφορίες και περιεχόμενα http://betamedarts.gr/bookview.php?id=3791


5)Μετάφραση/Επιμέλεια του 'Οδηγού Θεραπείας για τον Βιασμό' της Aphrodite Matsakis. Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ (2007)


6)'Οδηγός εκπαιδευτικών και γονέων για την ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης' (A' συγγραφέας) Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ (2007, Β έκδοση 2019)

ΟΜΙΛΙΕΣ

Η εκπαιδευτικός και ψυχολόγος Πρεκατέ Βικτωρία έχει εκπαιδευτεί στην Αγγλία και ασχοληθεί με θέματα κακοποίησης παιδιών και γυναικών, σεμινάρια αυτοεκτίμησης, θεραπείας τραύματος, κατάθλιψης, αποχωρισμού-απώλειας, καθώς και θέματα ψυχοπαιδαγωγικής στήριξης για μαθητές με δυσκολίες.


Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας, η Πρεκατέ Βικτωρία προσφέρει περιορισμένο αριθμό δωρεάν ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία (μέσω συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, απογευματινές ώρες) σχετικά με θέματα βίας, αυτοεκτίμησης, ψυχικής ανθεκτικότητας στα παιδιά, προετοιμασίας για την επαγγελματική ζωή κ.α.


Σύντομα άρθρα στο facebook.com/victoria.prekate.9


---------------------------------------------------------

Η εκπαίδευση στην πνευματική ζωή ως ανάγκη του παιδιού και ανθρώπινο δικαίωμά του.

Στην Ελλάδα της συναισθηματικής αγριότητας, της διάβρωση της συμπόνιας, της αλλοτρίωση κάθε έννοιας ανθρωπιάς, της μετάλλαξης του ‘ενδιαφέροντος για τον άλλον’ σε κακεντρεχές κουτσομπολιό, της αντικατάστασης των αξιών από το lifetsyle, της υιοθέτησης αυτόματων αντανακλαστικών χλευασμού και υποτίμησης οποιασδήποτε μορφής ανθρώπινης αδυναμίας, είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ η εκπαίδευση στην πνευματική ζωή της δικής μας θρησκείας. Περισσότερα εδώ https://brightplanet.blogspot.com/2020/01/blog-post_25.html


YOUTUBE κανάλι Victoria Prekate

Στο YOUTUBE κανάλι μου Victoria Prekate έχω ανεβάσει διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο, ομιλίες, συνεντεύξεις κλπ https://www.youtube.com/channel/UCPQUL5W0B32LIG15tfTS5BA Στο ιστολόγιο αυτό αναρτώνται άρθρα ψυχολογίας και προσωπικές απόψεις. Τα θέματα που με ενδιαφέρουν είναι η προστασία του παιδιού, η πρόληψη και θεραπεία της ενδο-οικογενειακής βίας, οι εφαρμογές της ψυχολογίας στην βελτίωση της καθημερινής ζωής και η σχέση ψυχολογίας και πνευματικής ζωής μέσα από την Ορθοδοξία.
myows online copyright protection

Σημάδια και προβληματισμοί


Η άτακτη υπαναχώρηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης σχεδόν σε όλα τα μέτωπα (οι επαναπροσλήψεις των απολυμένων πάγωσαν, το ταιπεδ παραμένει, η ελστατ δεν αλλάζει ηγεσία, ούτε οι νευραλγικές θέσεις των ενόπλεων δυνάμεων, το χρέος υπέγραψαν ότι θα πληρωθεί «ολόκληρο και εγκαίρως», απαγόρεψαν στον εαυτό τους να κάνει μονομερείς ενέργειες, τα συσσίτια θα δίνονται με τσιπαρισμένη κάρτα, η τρόικα παραμένει με άλλο όνομα και η δανειακή σύμβασης που πρώτα και κύρια καταλύει την εθνική κυριαρχία με την ‘αμετάκλητα και άνευ όρων» παραίτηση, υπέγραψαν να συνεχίσει). Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο… Αυτό όμως που δημιουργεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ότι δεν παραδέχονται καμία αδυναμία. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως όποια κυβέρνηση βγει μπροστά θα πρέπει να δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κι επώδυνη απελευθέρωση. Γνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο κι ότι υπάρχουν τεράστιες πιέσεις κι από το εσωτερικό και από το εξωτερικό της χώρας. Θα δείξει κατανόηση στην περιστασιακή αδυναμία, αλλά όχι στο ψέμα.

Στην προκειμένη υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που δεν επέτρεψαν μια λυτρωτική ρήξη, παρά το κόστος της: Α)Η διεθνής συγκυρία δεν ευνόησε. Οι αμερικανοί προφανώς ‘κρέμασαν’ τον σύριζα που υπολόγιζε στην υποστήριξή τους και δεν βρήκαν τους συμμάχους που θα ήθελαν. Β) Ο ελληνικός λαός δεν είναι ακόμη πλήρως πεπεισμένος για την αναγκαιότητα εξόδου από το ευρωνόμισμα. Μετά από μερικούς μήνες ίσως γίνει, αλλά τώρα όχι ακόμη. Τα ΜΜΕ έχουν μέγιστη ευθύνη για την ασύστολη ψευδολογία τόσα χρόνια. Δυστυχώς, βλέπω ότι τα δήθεν αριστερά μέσα προσπαθούν σήμερα να κάνουν πλύση εγκεφάλου με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, που μειώνει τη νοημοσύνη ακόμη και μικρού παιδιού. Δεν βαφτίζουν απλώς το κρέας ψάρι, αλλά το κώνειο ψάρι. Το κρέας τουλάχιστον τρώγεται…  Γ) Η ηγετική ομάδα του Σύριζα προφανώς φοβήθηκε-όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για τον εαυτό της. Ανθρώπινο.

Η αδυναμία στα παραπάνω είναι ανθρώπινη. Και πολύ περισσότερο ανθρώπινο θα ήταν να δηλώσουν δημόσια την αδυναμία, να πουν την αλήθεια και τα δύο βασικά στελέχη αυτής της κυβέρνησης να παραιτηθούν και να αφήσουν άλλους από το κόμμα να βγουν μπροστά και να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Σε αυτό, ο ελληνικός λαός θα έδειχνε κατανόηση. Η αδυναμία συγχωρείται. Δυστυχώς όμως το μέλι της εξουσίας είναι ακαταμάχητο κι έτσι ενώ γνωρίζουν πολύ καλά την αδυναμία τους, προτιμούν (μαζί με τα φερέφωνά τους) να βαφτίζουν το μαύρο-άσπρο και τον ελέφαντα-κουνούπι, κακοποιώντας νοητικά τον ελληνικό λαό με έναν τρόπο που δεν δικαιούνται να κάνουν , ειδικά όταν έχει υποφέρει από ψέματα και ‘δούλεμα’ τόσα χρόνια τώρα. Με σοκ βλέπω τα συριζαίκα site που διάβαζα τόσο καιρό να κάνουν πλέον την πιο ένθερμη και ανοιχτή προπαγάνδα υπέρ του ευρώ, περισσότερο από τα μνημονιακά. Εδώ ισχύει η αντίστροφη παροιμία του «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»: «αυτά που φτάνει η αλεπού τα κάνει πλουμιστά τσαμπιά και ας είναι μόνο γαϊδουράγκαθα».  Γαϊδουράγκαθο είναι για εμάς η πρόταση Βαρουφάκη (η ταχύτητα με την οποία πέρασε από τη γερμανική βουλή το αποδεικνύει),όμως μας το παροσουσιάζουν σαν νέκταρ της αμβροσίας.  Η ηθική βλάβη από την προδοσία είναι η μεγαλύτερη ζημιά που θα μπορούσε να γίνει. Παρόλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Σύριζα δεν έχει εξαγοραστεί όπως οι προηγούμενοι κι εξακολουθεί να έχει καλή πρόθεση. Αλλά με τόση αδυναμία δεν μπορούν να παραμείνουν σαν να μην έγινε τίποτα. Κάποιοι πρέπει να φύγουν.

Υπάρχει και μια άλλη σημαντική ηθική βλάβη στον ελληνικό λαό εκτός από την προδοσία. Το μήνυμα ότι είμαστε παντελώς ανίσχυροι απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις των αγορών-ευρώ-ΕΕ. «Αν ο Σύριζα γύρισε 180 μοίρες σε 2 εβδομάδες με όλη την ταπείνωση που αυτό σημαίνει (δείτε το γράφουν τα ξένα μέσα, ακόμη κι αυτά που τους υποστήριζαν), τότε ο αντίπαλος φαίνεται εξευτελιστικά κι απελπιστικά πανίσχυρος-τι ελπίδα έχουμε;»

Για να αποφευχθεί αυτή η ηττοπάθεια, θα χρειαστεί να αντλήσουμε δύναμη από τη μόνη δύναμη που είναι ισχυρότερη από τον αντίπαλο. Ένα σημάδι που προσέλκυσε την προσοχή είναι ο Εσταυρωμένος  που δακρύζει στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας. Ξεκίνησε στις 25 Γενάρη την ημέρα των εκλογών. Βέβαια, δεν νομίζω ότι ο Ιησούς θα δημιουργούσε θαύματα για να κάνει κομματικές δηλώσεις, κι έτσι έχω ένα διαφορετικό τρόπο ερμηνείας. Για κάποιο λόγο στις 25 Γενάρη άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας κι ενεργειακής αλλαγής για τη χώρα μας. Οι εκλογές ήταν μόνο ένα σύμπτωμα αυτής της ευκαιρίας. Και χάρης στην ελεύθερη επιλογή, η κυβέρνηση μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους. Επέλεξε έναν λάθος δρόμο και δεν θέλει να το παραδεχτεί με τίποτα. Όμως αυτό δεν σταματά το παράθυρο της ευκαιρίας, το οποίο είναι ακόμη ανοιχτό και στο οποίο μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι.

Πρώτα από όλα να προσευχηθούμε και να αποτανθούμε στη μόνη δύναμη που μπορεί να βοηθήσει τη ‘μικρή’ Ελλαδίτσα πιασμένη στα νύχια των φαινομενικά γιγαντιαίων τεράτων. Να προσευχηθούμε να φέρει τις συγκυρίες έτσι ώστε να ελευθερωρούμε, αλλά και να προστατευτούμε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο. Θα συνιστούσα οπωσδήποτε μια επίσκεψη στον Ασπρόκαμπο, για όποιον νοιάζεται να βοηθήσει την Ελλάδα ολόκληρη (κι όχι μόνο τον εαυτό του) ιδιαίτερα λόγω του συγχρονισμού του θαύματος με την αλλαγή της συγκυρίας στη χώρα μας. Η προσφορά είναι εκεί και είναι μεγάλη ευλογία. Κι όμως εμείς της γυρνάμε την πλάτη. Να γιατί οι κυβερνήσεις μας μέχρι σήμερα δεν είχαν δύναμη! Ας πάμε, ας προσευχηθούμε για την Ελλάδα κι ας αναρωτηθεί ο καθένας μόνος του ποιο μήνυμα έχει να πάρει από αυτό το θαυμαστό σημείο.

Δεύτερον, οφείλουμε να ενημερωθούμε και να καλλιεργήσουμε την προσωπική μας γνώση μέσα από πολύπλευρες κι ανοιχτές πηγές στο διαδίκτυο σχετικά με την ανάγκη εξόδου από το ευρωνόμισμα. Αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο. Έξοδος από το ευρώ δε σημαίνει έξοδος από την ΕΕ και μόνο αν πειστεί η συντριπτική πλειοψηφία θα μπορέσει μια άλλη κυβέρνηση να το κάνει και θα είναι λυτρωτικό για τη χώρα. Μέσα στο ευρώ δεν υπάρχει κανένα περιθώριο κίνησης. Αλήθεια δεν προκαλεί ανησυχία ο τρόπος με τον οποίο οποιαδήποτε συζήτηση ή έστω και σκέψη σχετικά με έξοδο από το ευρώ  ξορκίζεται σαν δαιμονική; Ούτε η χειρότερη θρησκειοληψία δεν είναι τόσο ψυχαναγκαστική. Φυσικά οι πολιτικοί και τα φερέφωνά τους το καλλιέργησαν, εμείς όμως το υιοθετήσαμε! Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε έστω και να συλλαβίσουμε τη λέξη «δραχμή» και να μην διακοπούμε άμεσα από υστερικές αντιδράσεις τύπου ‘φτου φτου σκόρδα». Αυτού του είδους η αυτό-τρομοκράτηση πρέπει να σταματήσει και να αρχίσουμε να συζητάμε ψύχραιμα και συγκροτημένα για συντεταγμένη κι ελεγχόμενη έξοδο από το ευρώ. Το ΕΠΑΜ είναι η μόνη δύναμη που έχει δώσει ολοκληρωμένο επιστημονικά  σχέδιο εξόδου και βημάτων, για αυτό ακριβώς έχει αποκλειστεί από όλα τα ΜΜΕ. Θέλουν την έξοδο από ευρώ να την μονοπωλούν οι γραφικοί αιθεροβάμωνες για να χάνει την αξιοπιστία της ή μνημονιακοί εντελοδόχοι για να τρομοκρατείται ο λαός και μόνο στο άκουσμά της. Αυτό δεν θέλουν με τίποτα να ακουστεί είναι ότι υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο  κι ότι μακροπρόθεσμα θα είναι καλύτερο από όλα.

Τρίτο, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε και το δικό μας θάρρος. Ναι σύμφωνοι, η ηγεσία του σύριζα κιότεψε αλλά τι θα κάναμε εμείς στη θέση τους; Μόνο αν καλλιεργήσουμε σιγά σιγά το θάρρος, το κουράγιο, έστω με τα μικρά βηματάκια που μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει στη δική του ζωή και είναι διαφορετικά για τον καθένα. Ο Θεός είναι και πάλι η πηγή του θάρρους, και με τη Δύναμή Του μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δεν θα διανοούμαστε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Υπάρχουν άνθρωποι σήμερα στην Ελλάδα που είναι διατεθειμένοι να δώσουν τη ζωή τους για να σωθεί η χώρα, αλλά μάλλον δεν φιγουράρουν στα δελτία των 8. Ακόμη κι αν νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε αυτό το επίπεδο θάρρους κι αυτοθυσίας, ας προσευχηθούμε για το ένα βηματάκι παραπάνω σε σχέση με τα δικά μας δεδομένα. Κι ας αναλάβουμε λίγη περισσότερη δράση. Η δημοκρατία της ανάθεσης, όπου περιμένουμε από ένα ηγέτη ή συνδικαλιστή να μας ξελασπώσει είναι μια πολύ ανώριμη δημοκρατία. Ας αναλάβουμε δράση με γνώμονα τη δικαιοσύνη και το καλό όλων.

Πρεκατέ Βικτωρία, www.brightplanet.blogspot.gr, 1/3/2015

Αναρτήσεις 2013
Η μιντιακή επίθεση στην αθωότητα
Η δύναμη της θετικής σκέψης και η δύναμη του θετικού λόγου
Σκέψεις σχετικά με τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό
Κίνητρα μαθητών για μάθηση και δημιουργικότητα(2)
Κακοποίηση ζώων από παιδιά: αγνωστη,διαδεδομένη συνήθεια
Διαθεματικό μάθημα στην πολική αρκούδα
Σιωπηρή εκπαίδευση των παιδιών στη βία: μια βραδυφλεγής βόμβα;
Η επιλογή της ομορφιάς ή της ασχήμιας στην καθημερινή ζωή
Το σχολείο ως καταφύγιο: Ο ρόλος του σχολείου στην προάσπιση της ψυχικής υγείας των παιδιών
Παρεξηγημένη (κι επικίνδυνη) μεταφυσική

Κακοποίηση μαθητών από εκπαιδευτικούς
Συναισθηματική
υπερφαγία: Όταν το ψυγείο από ‘φίλος’, γίνεται ‘εχθρός’

Αγωγή διαφυλικών σχέσεων στους εφήβους
Παρεξηγημένη υπερηφάνεια και υπεροψία
Οι τρεις μηχανισμοί επιβίωσης και το διαλυτικό του φόβου
Αξίες (των εφήβων;) την εποχή της κρίσης, Β'
Αξίες (των εφήβων;) την εποχή της κρίσης, Α'
Συνεξάρτηση
Η Οιδιπόδεια πληγή
Το ανθρώπινο δικαίωμα του παιδιού να μεγαλώσει χωρίς να μισεί
Το δίλημμα της μετανάστευσης
Καλή χρονιά με χαρά, ζωή και επίγνωση

Οκτώβρης 2012,Εκπαίδευση Ειρήνης-Δάσκαλοι Χωρίς Σύνορα,Απελευθέρωση από το καλούπι, Σεπτέμβριος 2012,Γαύδος, αρκούδες και Σομαλία, Αγχώδης διαταραχή και κρίσεις πανικού,Μιντιακή αισθητική και απλότητα, Αύγουστος 2012,Ζηλοφθονία:Εθνικό πάθος;,Ελευθερία επιλογής,Προβολή κι ενοχή(Η βροχή της λύπης),Ψυχολογική στάση απέναντι στην ηγεσία,Η μιντιακή τρομολαγνεία και πώς να προστατευτούμε , Ιούνιος 2012,Η αποξένωση στην ελληνική οικογένεια εν μέσω κρίσης, Μάιος 2012,Εθισμός στο χρήμα,Πώς να βοηθήσουμε τους άστεγους,Η βροχή του φόβου,Υστερόγραφο στην αναλογία της κακοποιημένης γυναίκας,Εθνική εξάρτηση,Ποινικοποίηση της φτώχειας, ποινικοποίηση της ασθένειας Απρίλιος 2012,Η μικροβιοφοβία ως παράγοντας διακρίσεων, Ένα συγκινητικό συμβάν και ο ρατσισμός, Ο πολύ ύπουλος ρατσισμός Νο 2, Μετανάστες και ο πολύ ύπουλος ρατσισμός, Αναβλητικότητα:Τι είναι;Πώς αντιμετωπίζεται;, Μάρτιος 2012
Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 2012, Χρήση των λέξεων σε δύσκολους καιρούς,,Φεβρουάριος 2012,Να θυμηθούμε..., Απεξάρτηση από τον υλισμό, Δουλοπρέπεια και αξιοπρέπεια, Η αυτοεκτίμηση σε σχέσεις που πληγώνουν, Ιανουάριος 2012
Ζητιανιά, ελεημοσύνη κι υπευθυνότητα..., Η παραμέληση του εαυτού στους ενήλικες: Αίτια, μορ..., Αλήθεια νοσταλγούμε το παρελθόν; , 2012: Ελπίδα,αντί για παραίτηση

2011
(Δεκέμβριος 2011): Χριστούγεννα και αντίσταση στην αλλαγή, Κρίση (Μέρος 13ο):Πίστη (και αφθονία) ή τσιγκουνιά (και φτώχεια);, ΚΡΙΣΗ (Μέρος 12ο): Ψυχολογικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στα παιδιά Ψυχολογικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στα πα..., ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ:H ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΖΕΙ!!, Πίστη, φόβος και δοτικότητα, Η ορειβασία και οι άστεγοι (Νοέμβριος 2011): Οκτάποδο (Χταπόδι): Το πιο ευφυές ασπόνδυλο, Διαμαρτυρία για τα άθλια θεάματα της τηλεόρασης, Ασκήσεις ενίσχυσης αυτο-εκτίμησης, Κρίση (Mέρος 11ο):Αυτο-εκτίμηση ως έθνος (B'), Φυλλάδιο: Ψυχολογική αντιμεπτώπιση της ανεργίας, Κρίση (Μέρος 10ο): Συμμετοχική δημοκρατία, αυτοεκτ... (Οκτώβριος 2011): Ψυχολογική αντιμετώπιση της ανεργίας Μέρος 2ο, Κρίση (Μέρος 9ο): ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΩΣ ΕΘΝΟΣ Α , Τι έχουμε κάνει στη γη;, Κρίση (μέρος 8ο): ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Προετοιμασία του παιδιού για την επαγγελματική ζωή...(Σεπτέμβριος 2011): Κρίση (Μέρος 7ο): Δεν μας αξίζει αυτό, ΚΡΙΣΗ (Μέρος 6ο): Γαλήνη ή πανικός, Τι μας ενώνει (Αύγουστος 2011): Κρίση (Μέρος 5ο): Αφθονία ή φόβος της έλλειψης, Ταραχές νέων και παραμέληση (Ιούλιος 2011): Κρίση (Μέρος 4ο):Κοινωνική συνείδηση ή Διαφθορά , Κρίση (Μέρος 3ο) Ηγεσία: Λειτούργημα ή Εξουσία , Κρίση (Μέρος 2ο): Ψυχραιμία ή μίσος (Ιούνιος 2011): Διάκριση στην επιλογή θεραπευτή (Απρίλιος 2011): ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΞΙΩΝ, Τα διδάγματα της Φουκουσίμα (Μάρτιος 2011): Προσκόληση στα βρέφη κι αίσθηση του εαυτού, Παιδόφιλοι και θεραπεία

(Φεβρουάριος 2011): Η έξοδος από την κακοποιητική συντροφική σχέση, (Ιανουάριος 2011): Σεβασμός στα ζώα

2010 (16)

(Νοέμβριος 2010) Αυτοδιαχείριση και κρίση: πόσο προετοιμασμένοι είμ..., Πνευματική διάσταση της μετανάστευσης, The Earth is our home, Η Γη είναι το σπίτι μας (Αύγουστος 2010) Ανθρώπινες σχέσεις ή δημόσιες σχέσεις?, Το απαράδεκτο "τραγούδι" της "μπεμπε-λιλή" Ιούλιος, Διακοπές κι αποστεωμένα ζώα, Κοινωνικός ρόλος των σούπερ-μάρκετ; (Ιούνιος 2010) Ψυχολογική αντιμετώπιση της ανεργίας, Όταν κατακρίνουμε και δαχτυλοδείχνουμε…, Κακοποίηση παιδιών σε ιδρύματα φιλοξενίας, Ένα πρόβλημα με τις Πανελλήνιες (Απρίλιος 2010) Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, Η κατανάλωση κρεάτος στον πλανήτη των 7δις (Ιανουάριος 2010) Τα μαθήματα της ντουλάπας, Καλή χρονιά με εθελοντισμό

2009 (16)

(Δεκέμβριος 2009) H Πολική αρκούδα: ένα αξιοθαύμαστο ζώο, Σύγχρονος ελληνικός σεξισμός και νέα κορίτσια, BURN OUT: Πώς να αποφύγετε την επαγγελματική εξουθ..., Θάνατος για χόμπι (Νοέμβριος 2009) Η φροντίδα μικρών παιδιών με ειδικές ανάγκες, Έφηβοι σε συμμορίες (Αύγουστος 2009) Οι φύλακες των φαναριών, Δυσθυμία-η «καθημερινή» κατάθλιψη, Πένθος: Η ψευδαίσθηση του χρόνου (Ιούνιος 2009) Τηλεοπτική εξαθλίωση, Οικονομική κρίση, Πρωινή προσευχή, Κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες, Σεξουαλικός Εθισμός


Προτεινόμενες οργανώσεις

http://www.heartsandhandsforafrica.com/ (Children in need in Zambia and S.Africa)http://www.who-will.org/ (Children in need in Cambodia)http://www.steppingstonesnigeria.org/ (Βοηθά παιδιά στη Νιγηρία που έχουν κακοποιηθεί)http://www.diakonia.gr/ Εξαιρετική οργάνωση εθελοντικής παροχής βοήθειας προς παιδιά σε νοσοκομεία και άλλους ευάλωτους πληθυσμούς (Αθήνα).http://www.redcross.gr/ Εκπαιδεύει και τοποθετεί εθελοντές σε πολλούς φορείς ανά την Ελλάδα για την αρωγή ατόμων που έχουν ανάγκη. Τομέας Νοσηλευτικής και Τομέας Κοινωνικής ΠρόνοιαςΑν
θέλετε να βοηθήσετε τους άστεγους και άπορους, δείτε τις ακόλουθες πηγές:


Οδηγός επιβίωσης αστέγων της «Κλίμακας»
http://www.klimaka.org.gr/newsite/downloads/astegoi_odigos_epiviosis.pdf


Συσίτα της Εκκλησίας της Ελλάδος
http://www.ecclesia.gr/greek/koinonia/fagito.html

Στα πλαίσια δραστηριότητας του ενεργού πολίτη, ενός πολίτη που ενδιαφέρονται γαι το περιβάλλον και τους συνανθρώπους, προτείνουμε τον ακόλουθο ιστότοπο για ενυπόγραφες διαμαρτυρίες, για διάφορους καλοπροαίρετους σκοπούς:

www.thepetitionsite.com

www.savejapandolphins.org